1ste week - Reisverslag uit Conil de la Frontera, Spanje van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu 1ste week - Reisverslag uit Conil de la Frontera, Spanje van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu

1ste week

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos & Liesbeth

19 Oktober 2012 | Spanje, Conil de la Frontera

Hallo allemaal,

Samenvatting voor de ongeduldige lezer: alles goed, elke dag beter.

't heb ff geduurd, maar hier dan een teken van leven! Ik ging zo uitgerust en ontspannen op reis, klein jokje, dat het er niet eerder van gekomen is om stukjes te schrijven.

We zijn dus op zondag de 14e om 7.45 vertrokken. De reis ging aanvankelijk voorspoedig. Met goed weer eerst naar Luxemburg, daar voordelig getankt en toen op weg naar onze eerste tussenstop in Poitiers, Frankrijk. Vanaf de Franse grens ging het mis: allereerst kwam de regen met bakken uit de hemel, op de 2e plaats had ik m'n routeplanner verkeerd ingesteld. Het bleek de deze ingesteld stond op "vermijdt tolwegen". Ja, dan doe je er erg lang over. Gelukkig kwamen daar snel achter en bleef de vertraging beperkt. Een leuke rit is het echter niet meer geworden: 500 km door de regen en dan met ontspannen gezelschap over de bijzonder boeiende, Hmmm, Franse tolwegen!
Om 19.45 kwamen we aan bij ons hotel wat de naam hotel niet verdiende: het hotel rook muf, de dekbedden stonken, geen eten te verkrijgen in de weide omgeving. Dus snel slapen en de volgende ochtend op weg naar Spanje.

Maandag 15-10
De trip naar Bilbao verliep gesmeerd. De wegen zijn uitstekend, maar daar betaal je dan ook wel een aardige prijs voor: in Fr. hebben we 65 en dat kleine stukje van de grens tot aan Bilbao 25 euro tol betaald. Wat wel bijzonder was is dat het op de tolwegen in Spanje totaal uitgestorven is. Wel heerlijk rijden natuurlijk!
in Bilbao was het even goed puzzelen hoe te rijden. De routeplanner is of te traag of ik snap er gewoon geen bal van. Hoe dan ook ik heb 3 x het hotel voorbij gereden. Bij de 4e keer was het raak, maar dan een klein drama om de auto te parkeren. Ik snapte er niets van: in de beschrijving van het hotel stond toch dat er voldoende, betaalde, parkeergelegenheid was. Tijdens het inchecken werd het duidelijk: de parkeergarage van het hotel was 2 straten verderop. Dit bleek nog een avontuur: de gereserveerde plekken van het hotel bevond zich opende onderste verdieping van de ondergrondse parkeergarage waar elektrische verlichting noch enige vorm van ventilatie uit gevonden was. Dan hebben we het nog niet over de beschikbare ruimte om te rijden en te parkeren: de dinky toys van Ton zijn hier meer op zijn plaats.

Tijd voor een verkennende wandeling. Na een kwartiertje wandelen een terrasje gepakt. Het scheelde niet veel of mijn IPad en camera waren ook gepakt: de buurt bleek niet al te best. Gelukkig wonen er ook aardige mensen die ons attendeerden om vooral de iPad en camera goed bij ons te houden. Al rondwandelend kwamen we behalve leuke pleinen en mooie panden de ene na de andere sexshop tegen. Heb ik weer.

De volgende dag besteed een een bezoekje aan het Guggeneheim museum. Aan mij is het niet (wederom) niet besteed: ik heb werkelijk niets met moderne kunst. Liesbeth des te meer, dus zij helemaal gelukkig.

Helaas was het weer gaan regenen dus veel verder dan het museum zijn we niet gekomen. We zijn nog wel naar Portugalete geweest, daar hangt de oudste zweefbrug ter wereld. Leuk om te zien maar vanwege het slechte weer geen foto van gemaakt. Daarna naar Madrid gereden.

Dinsdag 16-10
Wij hebben in een voorstad van Madrid, Torrejon de Ardoz, een hotel geboekt voor 3 nachten. Dat bleek een goed plan: niet te duur en een snelle verbinding met Madrid. Madrid is echt super: heel veel te zien, makkelijk openbaar vervoer en heel aardige mensen. Heel relaxed, niet dat gehaaste wat je dikwijls ervaart in een grote stad. Veel gezien vandaag, waaronder het museum Reine Sofía. Al was het alleen maar om de werken van Salvador Dali die daar hangen. Het museum bleek een oud ziekenhuis!

De volgende dag ook weer flink gewandeld en veel moois bekeken. Niet alleen oude gebouwen... Aan het eind van de dag waren we kets versleten!

Vrijdag 19-10
Vandaag vroeg vertrokken op weg naar de Spaanse zuidkust. Op zoek naar mooi weer en lekker relaxen. Die tolwegen kunnen m'n rug op, dus vandaag lekker binnendoor. Dat bleek geen verkeerde beslissing: tegen de verwachting in was het heel stil op de wegen, behalve nabij de grote steden en was het heel plezierig rijden. Het hotel waar we nu zitten is echt super: aan de kust (zeezicht) en van werkelijk alle gemakken voorzien. En voor het eerst heerlijk zachte bedden!!!

Dit is een goed moment om eens een stukje te schrijven. Al met al is het weer een flink verhaal geworden.
Plan voor morgen: bezoekje aan Gibraltar.

• 19 Oktober 2012 - 23:45

Ton:

jij hebt gewoon een te grote auto, dat maakt parkeren lastig :)
    leuk verslag, mooie foto's

enneh: voor wat betreft die start: tja..

• 20 Oktober 2012 - 00:16

Jeanette:

Kan alleen maar beter worden na zo'n start ;-)

• 20 Oktober 2012 - 15:39

Rob En Antje:

Na een stroeve start lijken jullie het gelukkig naar jullie zin te hebben.
    Leuk van jullie te lezen.
    Hoe was het aapjes kijken?
    viel spass

• 20 Oktober 2012 - 18:37

Ries, Kira En Karin:

!Dios Mio! Wat een begin!
    Maar nu is het vast alleen nog maar genieten. Hotel aan de kust klinkt jaloersmakend en Gibraltar is vast ook leuk.
    Leuk om de foto's te zien. Groetjes!

• 20 Oktober 2012 - 20:07

Bep & Piet:

Na een week van wat minder weer (wel weer lekker voor paar dagen Madrid !) hebben jullie ,volgens onze computerinfo, in het zuiden nu wel lekker zonnig weer en een goed/leuk hotel.
    Wordt dus komende tijd echt genieten !
    Vandaag zouden jullie naar Gibraltar gaan; is erg leuk (zoals je weet zij wij daar ook geweest); wij zien ook daarvan jullie foto's.
    Wij blijven jullie volgen, groeten van ons.

• 24 Oktober 2012 - 20:11

Bremmeke:

joske leuk om te lezen, komt allemaal goed,geniet ervan groetjes