dag 25, Visalia, het land van de sinaasappeltjes - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu dag 25, Visalia, het land van de sinaasappeltjes - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu

dag 25, Visalia, het land van de sinaasappeltjes

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos & Liesbeth

09 Februari 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Heerlijk weer, 20 C

Vannacht hebben we beiden niet zo lekker geslapen: we hadden 2 raampjes open laten staan. Ik vond het al zo gek, ik droomde dat mijn haar van mijn hoofd waaide.

We zaten om 7 uur dus al aan het ontbijt om vervolgens om 8.15 u te vertrekken. We hadden vandaag een afspraak in Bakersfield om de voorruit te vervangen en tot die tijd wilden we nog wel even wat tijd doorbrengen aan het prachtige Lake Isabella. Wat we niet hadden voorzien is dat we al zo vroeg zouden vertrekken en dus al zo vroeg, 8.45 aan het meer stonden. En koud dat het was. Op een naburig plasje water lag een aardig laagje ijs. We hebben daar lekker een kopje koffie gezet en heerlijk genoten van de stilte. In het seizoen schijnt het hier een drukte van jewelste te zijn, dus da's mooi meegenomen.

We hebben de weg vervolgd naar Bakersfield en dat hebben we geweten. We werden weer getrakteerd op onwaarschijnlijk mooie bergen en dit keer als extraatje een hele steile afgrond aan de kant van Liesbeth. Dit had als voordeel dat ze met geknepen billen zat en soms kon genieten van het snel stromende riviertje daar beneden.

In Bakersfield de ruit laten vervangen, dit ging zonder problemen. Het kostte ons alleen 2 uur. Met een nog beter zicht onze weg vervolgd naar het noordwesten. Als je hier de weg vraagt spreken ze altijd in termen van windrichtingen, wegnummers en zoveel blokken verder. Goed, wij dus over de 99 naar het noorden. Wat ons al snel op viel toen we Californië binnen kwamen dat het hier veel groener is. Wat niet groen is wordt besproeid, zelfs de bermen van de grote weg. Alles ziet er verzorgd uit.

Overigens het typen gaat me wat lastig af vanavond. Ik heb me tegoed gedaan aan wat Budweiser light. Van m'n gebakken pizza wat dorst gekregen! Dat light heeft kennelijk niets met het alcoholpercentage te maken want ik voel hem lekker zitten.

Vanavond m'n achterstallig huiswerk gemaakt en alles verzonden.
Wanneer er weer bericht komt weet ik niet want morgen gaan we naar het Yosemite Nat. Park en daar is ws. geen internet.

• 09 Februari 2006 - 07:43

Leontine:

Hoi!
    Bevestigd, dat er bericht was. Ik dacht, ik klik "tussendoortje" aan. En zie: Surprise! Dag 23 t/m 25 kunnen we lezen.
    Het wordt saai, maar wederom wat een fantstische foto's!
    Heerlijk, dat Hans werken is. Kan ik achter de PC!
    Liefs van ons! Blijf genieten!

• 09 Februari 2006 - 19:58

Leontine:

Grappig! Net kwam verslag van dag 24 bij ons binnenrollen. Ongeveer 20.30 uur Ned. tijd. Vanmiddag dag 23; paar uur later dag 25.
    Ach,de berichten zijn er, volgorde maakt niet uit. Het werkt en daar gaat het om!
    Doeiiiiii!!

• 10 Februari 2006 - 17:16

Willy:

Hallo,
    Begrijp dat jullie het erg naar de zin hebben, ben een klein beetje jaloers, ben ook wel benieuwd naar het interieur van de camper, laat eens wat zien, lijk mij tegek om met zo'n camper te rijden, komen jullie nog wel terug naar dit kleine landje,haha. Ik ben wel benieuwd Jos of dat lekkere eten niet al teveel schade aan de kilootjes doet. Luitjes amuseer je en tot horens, want ik ga lekker pizza eten, groetjes, Willy

• 11 Februari 2006 - 20:11

TB:

Je omschrijft veel van jullie bevindingen en van de natuur,
    hoe is het contact met de autochtonen ?