dag 34, het toetje is bijna op... - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu dag 34, het toetje is bijna op... - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu

dag 34, het toetje is bijna op...

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos & Liesbeth

18 Februari 2006 | Verenigde Staten, New York

weer voospellen kunnen ze niet: 't was weer zonnig!

Wat is New York toch een heerlijke stad. Overal waar je komt zijn de mensen even vriendelijk. Ondanks dat ze hier allemaal haast schijnen te hebben. Ze wandelen hier niet, nee, flink doorstappen is het motto. Als je dan ergens gaat zitten, bijvoorbeeld in het schitterende grand central station, kijk je je ogen uit naar al die verschillende mensen. En het leuke is dat niemand chagrijnig kijkt, ze lijken er allemaal lol in te hebben. Ook in de wat mindere buurten waar we gewandeld hebben, schijnen ze er zin in te hebben. Zelfs de politieagenten, helemaal vol beladen met versierselen en wapentuig, zijn bijzonder vriendelijk. We hebben we ons geen moment onveilig gevoeld.

Vandaag zijn we eens de andere kant van Manhattan gaan bekijken: we zijn naar de upper east side gereden met de metro. Dat is wel even andere koek hier, dit is duidelijk een betere buurt. Hier staan panden met prachtige gevels, keurig onderhouden. We zijn via de 79th straat naar 5th ave. gelopen, gezellig langs het central park. Ons doel was uiteindelijk het Guggenheim museum. Het gebouw alleen al is beroemd om zijn opzienbarende stijl, het wordt wel de kop en schotel genoemd. Helaas stond het in de steigers dus hebben we daar niet veel van meegekregen. Binnen was een tijdelijke expositie van een zekere David Smith. Het is ongelooflijk dat mensen hier op af komen en dan ook nog eens gebiologeerd naar wat ijzerwerk zitten te kijken alsof het kunst is. Had ik dat eerder geweten en ook dat er maar 2 van Goghjes en weinig anders moois hing, dan had ik hier nooit naar binnen gegaan. Ze vragen hier ook niet zo'n klein beetje toegang. Hier was het nog goedkoop met zo'n $ 20,- pp.

De terugweg op ons gemak door het central park gewandeld en de metro terug naar Broadway. Hier nog lekker geslenterd en onze ogen uitgekeken naar al het moois hier. Wat is het toch gezellig om hier te lopen of hier ergens te zitten. Die gezelligheid is haast niet te beschrijven: het is heel druk maar in een prettige sfeer. En dan 's avonds met al die neonreclame van al die theaters maakt het heel leuk. En het gaat maar door ochtend, middag of avond: 't is altijd druk hier.

Je hoeft ook echt niet bang te zijn dat je geld over houdt, gegarandeerd dat het verdampt is voor je er erg in hebt. Het is hier ontzettend duur. Maar ja, je moet er wat voor over hebben!

Morgen, zaterdag gaan we weer naar huis en zit deze schitterende vakantie er op. We hebben veel gezien, meegemaakt en vooral genoten!

• 18 Februari 2006 - 11:45

André:

Trat, zaterdag 18 februari 2006

Beste Jobo en Lieflief,

Daar ik 4 dagen op Koh Mak heb doorgebracht heb ik een flinke leesachterstand opgelopen in jullie dagboek.
    Ik ben dus bij jullie laatste bericht van 17 febr. begonnen en morgen ga ik de andere berichten lezen.
    Jullie zitten nu vermoedelijk in het vliegtuig en ik wens jullie een goede vlucht toe en een behouden thuiskomst.
    Morgen stuur ik ook een E-mail naar reguliere e-mailadres.

Voor nu, heel veel liefs,

Wolfgang, Bono & Andé

• 19 Februari 2006 - 13:10

TB:

Dank voor je verslag, je foto's, etc.
    Goede reis !
    En welkom thuis

• 20 Februari 2006 - 07:59

Marc:

En nu weer thuis.
    Indrukken verwerken en daarna alles weer op een rijtje zetten voor het dagelijkse leven.
    Genoeg(?) materiaal om op een geslaagde reis terug te kijken. Zeker wel zo leuk, maar anders ;)

• 25 Februari 2006 - 03:15

Hans Benne:

Hoi Jos,
    Leuk om te zien en te lezen dat je het erg naar je zin hebt gehad. Back to reality,now!
    Met mij gaat alles goed, begin al te wennen op mijn nieuwe stekkie.
    Groetjes aan Liesbeth

• 12 September 2006 - 20:11

Arend:

ik herken veel in jullie beleving;wij rijden op een motor in het westenMEX-CAN)en blijven genieten en verbazen.leuk verslag.A