dag 29, nog één nachtje in de camper, snik... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu dag 29, nog één nachtje in de camper, snik... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu

dag 29, nog één nachtje in de camper, snik...

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos & Liesbeth

13 Februari 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Nog steeds heerlijk weer.

Vandaag zijn we over de San Rafael Bridge, via de San Pablo Baai langs San Francisco naar het noorden gereden. We zitten nu in Petaluma en brengen hier onze laatste nacht in de camper door.

Liesbeth is bijna klaar met inpakken, het is nog een hele klus om alles ingepakt en mee te krijgen. Strakkies de camper een beetje soppen en klaar is kees.

Vanmiddag ook een stukje wezen wandelen. Het blijkt dat hier aardig wat mensen op de campground staan die hier voor een bepaalde periode werken. Zij hebben dan een eigen, noem het woonwagen, en verblijven daar dan een aantal weken / maanden in. Bijvoorbeeld onze buurman van vandaag: hij is een Texaan die hier voor de olie-industrie een klus heeft van een maand en dan weer verder gaat naar de volgende klus.

Het is hier erg makkelijk contact maken. Het eerst wat ze vragen is waar je vandaan komt en vervolgens vragen ze je naam. Ze vinden het heel bijzonder dat wij uit Nederland komen, ze hebben op z'n minst haast allemaal van Nederland gehoord, en vooral bijzonder vinden ze dat wij een tweede taal spreken. Vooral de jongeren zijn erg geïnteresseerd in Nederland en stellen meer vragen dan alleen maar over ons liberale drugsbeleid. De wat ouderen denken volgens mij dat je een aardbol hebt, er een land is wat USA heet en, als ze diep nadenken is er nog wat. Maar wat daar gebeurd hebben ze absoluut geen notie van.

Dan heb je nog de oerconservatieven uit de zuidelijks staten. Die maken het helemaal bont. Zij zijn er van overtuigd dat de welvaart in de wereld te danken is aan Amerika en zijn heel pissig dat er zo veel, bijvoorbeeld auto's, geïmporteerd worden. Ik kreeg het zo verwoord: “Wij hebben alles weggegeven: het Panamakanaal, daar doorheen wordt onze ijzererts vervoerd naar Japan, daar hebben ze door ons werk en nu komen die Japanse auto's hierheen! Daardoor stijgt hier de werkloosheid en rijden hier die lelijke auto's. Wat is dat nu voor een beleid?”

Ondanks dat hier die republikeinse verlopen filmster aan het politieke roer staat, moeten de mensen die ik hier in Californië gesproken heb, niet veel hebben van het oosten (lees de oostkust, centrale overheid) en al helemaal niet van Bush. Naar het schijnt zijn de bosbranden in Texas nog maar zo'n 25 mijl van zijn ranch verwijderd en daar worden hier grapjes om gemaakt!

• 13 Februari 2006 - 14:41

Erny:

Ja, hebben hier onlangs in de krant en in NOVA kunnen lezen, horen dat die Yankees helemaal niet blij zijn met goedkopere auto's uit bijv. Japan. Ze kopen er echter wel graag 1. Want ook Amerikanen letten op de kleintjes...... Intressant dat jij daar nu mee komt van Amerikanen zelf.

• 13 Februari 2006 - 14:51

Page,Nell:

Wel,Wij zijn net terug van dat verre Zuid-Afrika en jullie zo lazen wij ,genieten nog steeds met volle teugen van jullie vakantie. .De reisverslagen van de afgelopen perioden ,hebben we niet allemaal gelezen.Het werd op een gegeven moment een beetje te eentonig verhaal.
    We hebbn er wel uit kunnen distilleren dat het jullie opperbest gaat.
    Dat ook jullie vakantie nu met rasse schreden naderd geven jullie al aan,door met weemoed afscheid te moeten nemen van "jullie"camper.

Geniet verder nog zoveel mogelijk.

Groeten

Page,Nell

• 13 Februari 2006 - 22:15

Patricia & Ruben:

De camper moet dan wel terug, maar jullie hebben nog een leuke week tegaan (New York). Geniet er nog even lekker van want voor je weet ben je weer terug, maar dat vinden wij ook wel weer gezellig hoor en dan kunnen jullie de verhalen die jullie verder nog hebben mee gemaakt vertellen. Heel veel plezier nog en tot gauw! DOEI PATRICIA & RUBEN