dag 10, Del Rio Texas - Reisverslag uit Del Rio, Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu dag 10, Del Rio Texas - Reisverslag uit Del Rio, Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu

dag 10, Del Rio Texas

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos & Liesbeth

25 Januari 2006 | Verenigde Staten, Del Rio

Stralende zon, 23 C

Dit is pas het echte Zwitserleven gevoel: wakker worden in je eigen “huisje” onder een stralend zonnetje. Heerlijk! Liesbeth is ook weer een eind opgeknapt, dus dat is wel zo prettig.

Na lekker uitgeslapen te hebben zijn we op weg gegaan naar Del Rio, vlak aan de Mexicaanse grens. Onderweg hebben we fors ingeslagen en dan bedoel ik ook fors. Even naar de supermarkt en je bent $ 300 armer. Maar wat een genot om hier boodschappen te doen: heel veel keus. Levensmiddelen zijn hier ongeveer duur als bij ons.

Het rijden over de Texaanse wegen is echt een genot. Geen kip op de weg, prachtige vergezichten, inmiddels al cactussen gesignaleerd en heerlijk weer. Zie foto.

Onderweg prachtige ranches gezien en giga landbouwmachines. Dat is wel ff anders dan in Ooltgensplaat(!)

Na even zoeken kwamen we op de campground aan. In tegenstelling tot wat ik verwacht had staan zowel gisteren als ook hier aardig wat campers. Dit zijn voornamelijk Canadezen en inwoners van de noordelijke staten die hier komen overwinteren. Tijdens het installeren van de camper zag Liesbeth opeens een paar reeën of iets wat daar op lijkt staan op het veld. Leuk hè?

Vanavond even gebruik gemaakt van de wasservice hier en er gauw een was ingedaan, dit gaat hier lekker snel: in 30 min is je was schoon en dat voor $ 1,50. Drogen $ 1,- Voor het eerst lekker gekookt in de camper dat is wel zo leuk. Het is een beetje behelpen omdat je simpelweg maar met weinig middelen moet doen. Je mist van alles: een schaar, kaasschaaf, snijplankje enz. Het enige wat je bij de camper krijgt is een pannenset, bestek en een pollepel. Maar een beetje improviseren is ook leuk.

Na het eten lekker gelezen en vooral heel knusjes zo saampjes genoten!
Morgen wacht ons een tocht van 7 uur, een stuk verder naar het westen, ook aan de Mexicaanse grens. We weten nog niet of daar plek is, anders wijken we uit naar een ander plek iets noordelijker. We houden jullie op de hoogte!

• 25 Januari 2006 - 05:43

Erny:

Weten jullie wel dat het hier KOUD is!! Lekker gevoel lijkt het me om het zoooo warm te hebben dat je in de schaduw van je camper gaat zitten. Bij alles blijft het volgens mij big, bigger, biggest!

• 25 Januari 2006 - 05:47

Erny:

Trouwens wat je keukenattributen aangaat, volgens ons hebben die amerikanen vast niet meer nodig. fastfood, junkfood and fatfood.

• 25 Januari 2006 - 09:33

André:

Trat, woensdag 25 januari 2006

Dag Lieverds,

Wat fijn dat Lieflief weer is opgeknapt. En dat jullie zo genieten van het rijden over de wegen met jullie megacamper.
    En inderdaad de levensmiddelen zijn goedkoop. Vroeger toen de euro nog niet was ingevoerd waren de levensmiddelen en kleding in Amerika nog goedkoper dan in Europa. Ook fijn dat jullie goede en veilige overnachtingsplaatsen kunnen vinden.
    En één verzoek vanuit Trat.....verlaat zo speodig mogelijk de staat van George W.
    Ik wens jullie een mooie dag toe en een mooie rit naar de volgende bestemming.

Liefs, Wolfgang & André

• 25 Januari 2006 - 12:51

Jeanette En Annelies:

Hoi, Jos en Liesbeth, heel mooi om te volgen hoe de reis verloopt, alleen... ik heb nu een huilende collega uit Ooltgensplaat. hoe moeten we dit nu weer oplossen?
    Wat hebben jullie allemaal gekocht voor die 300 dollar? Laptops, dure biefstuk etc., Daar heeft die familie uit Ooltgensplaat een trekker voor!!
    Groetjes van Jeanette, Iefke en Annelies

• 25 Januari 2006 - 17:50

Rob:

Ola dozendouwers,

wel leuk dat ze daar gigagrote machines hebben, mogelijke nog een overschot uit de RSV affaire, maar staan die ranches ook nog een beetje in de verf?

Veel plezier verder, bedenk wel dat je voor die 300 mogelijk een amerecan size kan krijgen.

Hier blijkt mijn zc cursus geen vervolg te krijgen, zeg maar.

Ik moet ook maar weer eens gaan camperen.

vr gr R

• 25 Januari 2006 - 18:51

TB:

We volgen je reis nog met veel plezier.
    Hartelijke groet:
    TB