dag 9, San Antonio Texas - Reisverslag uit San Antonio, Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu dag 9, San Antonio Texas - Reisverslag uit San Antonio, Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu

dag 9, San Antonio Texas

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos & Liesbeth

24 Januari 2006 | Verenigde Staten, San Antonio

Van bewolkt 12 C in Houston naar
zonnig 20 C in San Antonio

Yes, het is zover: vandaag de camper halen. Kennelijk had ik toch iets last van opwinding: om 3.30 u was ik al wakker en kon de slaap niet meer vatten. De camper kon al om 11.00 u opgehaald worden, dat was een meevallertje. Na een ongeïnteresseerde uitleg en een instructiefilmpje gezien te hebben over het gebruik van de camper, gingen we dan op weg. Best wel spannend en onwennig. Zeg ook maar gerust onhandig: na nog geen 5 minuten op weg presteerde ik het al om een eenrichtingsweg, uiteraard, tegen de richting in te rijden. De auto voor me vond ik al zo bijzonder: het bleek een hele grote truck te zijn die recht op ons af kwam. Gelukkig had ik het op tijd door en draaide weer achteruit de straat in waar ik zojuist uitkwam. Pfff

We hebben eerst gemaakt dat we weg kwamen uit Houston, dat nam al een uur in beslag. Die stad is zo groot. Bij de eerste benzinepomp buiten de stad ben ik even adem gaan halen (en Liesbeth een sigaretje) en heb op m'n gemakkie een rondje rondom de camper gelopen. Zo'n rondje is al bijna een coopertest, wat een bak.

Na een uurtje rijden was ik wel gewend, het lastigste vind ik nog het over(zicht) rondom de wagen en het gemis van het gevoel hoe breed ie is. Maar dat komt allemaal wel. We hadden een camping gereserveerd, die bleek erg mooi te zijn. We waren er om 17.00 u, nog licht. Dat was makkelijk om alles aan te sluiten en kijken hoe het werkt. Er komt nog wel het een en ander bij kijken.

Van de mensen hier op de campground hoorden we, je maakt inderdaad erg makkelijk contact me ze, dat San Antonio een leuk stadje moest zijn. Dus wij, met folder op zak, met het openbaar vervoer ($ 0.80 voor 20 minuten) naar het centrum. Wat was dat leuk. Ze hebben daar een riviertje heel laag door de stad lopen en hebben daar aan de oever allemaal restaurantjes. Zeg maar hetzelfde idee als in Utrecht maar dan niet oud. Je kan goed zien dat we in de buurt van Mexico komen: getinte mensen, Spaanstalige boorden enz. Daar rondlopende kwamen we een stel tegen waarmee we ook in de bus zaten naar het centrum. Aangezien zij net een tafel hadden en wij aan het overwegen waren om ons op de waitinglist te plaatsen, nodigden zij ons uit om bij hun aan te schuiven. Dit was dus erg gezellig en hebben heerlijk gegeten. We kregen direct allemaal reistips en vooral niet de route te rijden die wij van plan zijn, aangezien er erg veel sneeuw schijnt te liggen en omdat er maar weinig mogelijkheden schijnen te zijn waar wij onze camper kunnen plaatsen voor een overnachting. We zien wel.

Liesbeth is nog flink verkouden, ik heb slaap, dus nu naar bed en morgen zien we wel weer verder. Voorlopig hebben we met de camper een leuke doorstart gemaakt en die pakt niemand ons meer af!

• 24 Januari 2006 - 08:16

André:

Trat, dinsdag 24 januari 2006

Dag Lieve Jos@ & Lieflief,

Ik kan me goed voorstellen dat je de slaap niet kon vatten wat betreft de camper. Wat een mooi bakbeest is dat en vermoedelijk van binnen met alles er op en er aan.
    En wat ga je nu toch doen joh: spookrijden..hahaha.
    In ieder geval erg eerlijk dat je het op jullie weblog hebt geplaatst. Jullie programma is wel erg overladen dus ik kan me goed voorstellen dat je zo nu en dan bek af bent. En dan als een jklein neurootje 's-avonds voor het slapen gaan je weblog nog bijwerken vraagt heel wat disipline en energie.
    Maar jullie zijn al een eind op weg. En inderdaad die campers zijn wel erg breed dus pas op voor de amsterdammertjes.
    Ik ga zo even de reacties lezen van jullie andere webvolgers en daarna breng ik wat clienten naar Engelse les.
    Jullie hebben het qua weer in ieder geval beter dan in Nederland. Want in geheel Europa is het zeer koud en in Polen zijn al 190 mensen doodgevroren en in Rusland 150.
    Het koufront komt nu naar Nederland toe dus plak er nog maar een paar weekjes aan en kom pas lekker met de pasen terug.

Okay voor nu Lieverds, pas goed op. Zeker met de camper en met veilige overnachtingsplaatsen.
    Ik wens jullie weer een zeer mooie dag toe.

Big Hug with a smile on my face,
    Wolfgang & André

• 24 Januari 2006 - 09:45

Bram Van Dam:

Hallo Liesbeth en Jos.Ik wist niet dat je al soliciteerde naar een baantje op een S.R.V. wagen. Wat een kollosaal rijdend vacantie verblijf heb je daar tot je beschikking. Rob zou de tengo er in kunnen dansen. Maar dat het wennen is om er mee om te gaan is te begrijpen. Heel wat anders dan een ATOS. Maar je maakt zo wel wat mee. Jos voorzichtig aan en oppassen voor SPOOKRIJDERS, al is zijn naam Jos. Groetjes uit Vlaardingen