dag 2, Memphis Tennessee
Door: Jos
Blijf op de hoogte en volg Jos & Liesbeth
16 Januari 2006 | Verenigde Staten, Memphis
Zwaar bewolkt, 13 C.
Vanmorgen waren we, tegen de verwachting in, al vroeg wakker. Vandaag stond ons een drukke dag te wachten dus ik had wel wat langer willen slapen. Maar goed, de morgenstond bracht ons wederom een lekker ontbijtje in de mond. Gepakt en gezakt en vervolgens uitgecheckt.
Op naar Hertz voor de huurauto. Daar aangekomen bleek ik al snel m'n reputatie waar te moeten maken: ik was de voucher van de huurwagen kwijt. Liesbeth in de bekende paniek, maar gelukkig voor korte duur: Bij Hertz deden ze niet moeilijk en we kregen zonder problemen een mooie auto mee: een Toyota Camry. (volgens mij niet in Nederland te koop). Ik betrapte me er op dat ik ondanks m'n grote mond toch wel een beetje gespannen was om met die mooie nieuwe bak over de drukke Amerikaanse wegen te rijden.
Om 11.00 uur zijn we vertrokken van Nashville richting Memphis.
Van velen had ik het al gehoord en nu zelf ervaren: het is hier prettiger rijden dan bij ons. Echt relaxed. Onderweg keek ik m'n ogen uit: wat je zoal voorbij ziet komen. Ook hier geld groot, groter, grootst. Vooral die trucks. Wat een reuzen!
Gelet op de tijd besloten we maar direct koerst te zetten naar Graceland. http://www.elvis.com/graceland/ . De lokale bevolking vierde door middel van een “Kingparade” de 77ste geboortedag van Marten Luther King. Wij hebben maar besloten om plechtig stil te staan bij die andere King. Daar kwamen we om 15.00 uur aan. Elvis mag dan volgens de overleveringen nog leven maar het was daar compleet uitgestorven. Nog een geluk dat alles open was. We hebben daar een rondleiding gekregen, die was in meerdere opzichten meer dan de moeite waard. Werkelijk elk detail uit zijn leven hebben ze uitgelicht. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Ongetwijfeld zal de pecunia niet de voornaamste reden zijn, maar er ik kan niets te bedenken wat nog niet ten gelde is gebracht.
Nadat we terugliepen naar de wagen begon het zachtjes te regenen. Koers gezet naar het hotel van vannacht: http://www.choicehotels.com/ires/en-US/html/HotelInfo?sid=mS7o.Cy49ig5Zhg.7&hotel=TN451&sarea=85547&sname=Memphis&sstate=TN&scountry=US&sradius=40.23&slat=35.1354&slon=-89.9684&schain=Z&exp=&scity=Memphis&sort=&nadult=1&nchild=0
Inmiddels regende het lekker door, dit ontnam ons de zin om door de gezellig ogende omgeving te wandelen en een knus restaurantje te zoeken. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en bij de receptie wat info gevraagd. Ook hier zijn de mensen bijzonder aardig en ze deden erg hun best om iets voor ons te vinden en dat vervolgens uit te leggen. We waren nog geen 10 meter de deur uit en zagen een soort pizzeria. Zag er goed uit maar zonder klanten is niet gezellig en het was er zeker niet knus! We keken elkaar eens aan en besloten zwijgend naar binnen te gaan. Volgens goed Amerikaans gebruik hebben we de maaltijd in laten pakken en hebben deze op de hotelkamer opgegeten.
Dit was niet ongezellig. In die tussentijd zit ik lekker m'n verhaaltje te schrijven en Liesbeth ligt heerlijk op bed te genieten van de uitreiking van de Golden Globes op tv.
Zo is deze dag weer voorbij gevlogen. We kijken erg uit naar morgen: Natchez.
O ja, voor de man van de sttistieken: 392 km gereden vandaag.
17 Januari 2006 - 10:43
Jeanette:
Ha Liesbeth en Jos,
Leuk om jullie belevenissen te lezen en de (decadente) foto's te bekijken.
Wat zullen jullie veel zien in die 5 weken! Maar zit er ook af en toe een "rustdag" tussen om een daagje lekker te niksen?
Veel plezier verder in ieder geval.
Groeten uit een natte, grijze Polder. -
17 Januari 2006 - 12:13
André:
Trat, 17 januari 2006
Dag Lieve Jobo en Lieflief,
Wat een leuke en informatieve side zeg. En wat hebben jullie in 2 dagen al veel gezien.
Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen in Graceland en inderdaad hè, wat een plezier om op die Amerikaanse wegen te rijden. En dan nog wel met zo'n klasbak. Take care and don't speed.
De foto's zijn erg leuk. En knap van je dat je het allemaal digitaal voor elkaart hebt gekregen.
Hier alles zijn gangetje. Alleen heb ik het druk met het verzorgen van alles voor 3 woningen. Inclusief contracten, meubels, toiletten plaatsen e noem maar op.
Vanavond slap ik voor het eerst op de nieuwe plek en ik ben benieuwd hoe het bevalt.
Voor nu een goede reis gewenst en Hasta La Vista Baby, we will be back.
Liefs.. Wolfgang en André -
17 Januari 2006 - 13:35
Pa En Nell:
Geweldig dat jullie zo intens aan het genieten zijn.Wij vinden het heel prettig jullie zo te kunnen volgen.Geniet maar intens door en tot morgen.
Laat even weten of je ons mailtje van gisteren ontvangen hebt.Bij de reakties van andere was niet die van ons. -
17 Januari 2006 - 15:06
Annelies:
Gaaf, stoer, leuk, en zeker interessant. En 392 kilometer gereden, gaat snel zeker. Lekker dat jullie het naar jullie zin hebben. Ik kijk uit naar het volgende verslag!
Doei, Lies -
17 Januari 2006 - 20:53
Marieke:
Leuk zo'n dagboek. Enne niet te veel achter de computer hangen, vindt Liesbeth vast niet leuk.
groeten en liefs. -
17 Januari 2006 - 22:38
Ruben-patricia-thomas:
Hallo luitjes,
Leuk om zo jullie belevenissen mee te beleven.
Hier is alles oke, Thomas geloofd niet dat jullie weg zijn aangezien
s avonds de lichtjes branden bij jullie thuis.
Maar nu heeft hij het wel door aangezien hij Jos niet meer half in zijn naakie voor de computer zit (ha ha ha).
Tot lees of horens,
good by fooks.
Oh ja, Ik moest nog door geven grrr grr brrrrr brr
grr br liefs miep en zwiebel.