dag 18 Holbrook Arizona
Door: Jos
Blijf op de hoogte en volg Jos & Liesbeth
02 Februari 2006 | Verenigde Staten, Holbrook
Op de campground werden we vanmorgen vlak voor vertrek door onze Canadese buurman uitgenodigd om een kopje koffie te komen drinken. Dit gedaan en wat gebabbeld. Wij mochten even zijn “camper” zien: wat een paleisje. Zij hebben een camper die ze op een pick-up als aanhanger plaatsen. Ook wel een “fifth-wheel” genoemd. Dit heeft zo z'n voordelen: op een plaats van bestemming aangekomen koppel je de camper los en je kan met je auto de hort op. Bovendien is het brandstofgebruik 50% minder. Zie foto “medium” van dag 16.
Wij zijn toch gezellig met onze zuipschuit op pad gegaan richting de hoogvlaktes, het noorden van Arizona. We hebben voor vandaag een route uitgestippeld die door 3 indianenreservaten gaat en dwars door de bergen. Aan het eind van het liedje waren volgens mij de indianen op jacht: we hebben er geen een gezien. Bergen des te meer, in volle pracht en heel hoog. Het was flink klimmen voor onze tank en wij hebben genoten van de mooiste uitzichten. Vooral ter hoogte van de “Salt River Canyon” nabij de “Bear Mountain” 1958 m.: echt een juweeltje. Zie foto's.
Onderweg nog even een boodschapje gedaan. Onder andere water. Dit zit een kannen van 1 gallon (3.78 liter). Nadat de boodschapjes waren ingeladen weer gas op de plank. In dit geval maar voor 50 meter. Wat was het geval: Liesbeth had 1 kan water op de aanrecht laten staan en die kukelde er dus af. Dop er af en we hadden een waterballet. Wagen langs de kant, vloertje gedweild en spik en span op onze plaats van bestemming aangekomen.
Het is hier in Holbrook AR erg rustig vanwege de lage temperatuur in deze tijd van het jaar. Wij hebben geluk, het was vanmiddag zonnig en 14 C. Alleen jammer dat het al sinds oktober hier niet meer geregend heeft, over het geheel genomen is het erg dor en stoffig.
Door deze gunstige weersomstandigheden hebben we definitief de knoop doorgehakt om morgen door te rijden naar Flafstaff AR en daar vandaan de dag daar op naar de Grand Canyon. Wellicht blijven we daar 2 dagen, we zien wel.
Gelukkig doet het internet het hier wel en kan dit verhaal op tijd verzonden worden. Als ik tenminste de kans krijg om de laptop te bemachtigen want Liesbeth heeft de smaak (veel te goed) te pakken gekregen van de laptop en het internet!