dag 13, Las Cruces New Mexico - Reisverslag uit Las Cruces, Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu dag 13, Las Cruces New Mexico - Reisverslag uit Las Cruces, Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu

dag 13, Las Cruces New Mexico

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos & Liesbeth

27 Januari 2006 | Verenigde Staten, Las Cruces

Half bewolkt, koude wind, 14 C

Vannacht niet lekker geslapen, het koelt hier 's nacht erg af. Ik had het dus koud. Maar het gezang van de vogeltjes in de vroege morgen maakte alles weer goed. Het zonnetje deed noeste pogingen om door de bewolking heen te breken, hetgeen later ook gebeurde1

We hadden vandaag niet zo'n zin om lang te rijden en hebben daarom de interstate genomen richting El Paso. Als er ergens saaie rechte wegen zijn uitgevonden moet de uitvinder hier gewoond hebben. Er komt geen eind aan. Maar niet getreurd, een lekkere cd opgezet met kleffe country oldy's en alles wordt anders. Vooral nadat ik mijn zangtalenten luidkeels ten gehore bracht.

El Paso is net een mierennest: iedereen krioelt hier door elkaar en met Caribisch temperament zullen we maar zeggen. Deze stad is geheel tweetalig, de grens met Mexico ligt dan ook door de stad.
Op een willekeurig moment een afslag genomen van de snelweg en warempel, kwamen we daar terecht bij een Wallmart, je weet wel: zo'n giga grote supermarkt. Liesbeth werd helemaal onrustig en ik heb me gaarne in m'n lot geschikt. Wat een keus daarbinnen. Als je niets nodig hebt (wij) kom je toch met een volle kar boodschappen (ja, wij weer) naar buiten.

We waren van plan om nog even downtown te gaan maar met die drukte en dan met zo'n bak hebben we dat toch maar niet gedaan. Ook niet zo'n prettig gevoel om de truck in zo'n stad onbeheerd achter te laten.
We hebben koers gezet naar een indianenreservaat van de Pueblo indianen. Dit leek ons een aardig idee, ook vanwege de rustige omgeving.
Welnu, onze verwachting kwam niet helemaal uit: het reservaat besloeg gewoon 5 blokken met als hoogtepunt een casino. Jaja, rechtsomkeer dus!

Om 16.30 aangekomen in Las Cruces op een geheel nieuwe campground van Koa. Ik had stiekem het mooiste plekje gereserveerd (leve het internet als dat het doet). Liesbeth was blij verrast. We hebben een vrij uitzicht op de bergen in de verte. Zie foto's.

Over foto's gesproken, foto's plaatsen kan weer dus ik heb van de afgelopen dagen ook de foto's toegevoegd. Enne, sorry Leontine, ik heb de pasfoto vervangen door een update!

• 28 Januari 2006 - 04:38

Erny:

Zo leuk tuintje hebben jullie daar voor de camper. De bloempjes bloeien mooi. Zo te zien weinig water nodig. Misschien kan je wel wat exporteren, voor je rots tuintje. Die Yuka's zijn wat groot maar die gele passen vast in een plastic bekertje. Vinden ze bij de douane vast niet goed, he.

• 28 Januari 2006 - 04:42

Erny:

Het nachtleven zit erop voor mij. Weet je dat het hier nu -4 tot -9 is!

• 28 Januari 2006 - 10:11

Leontine:

Lief, dat je aan me denkt!
    Hans heeft me aangestoken om jullie berichten te lezen. Doe ik met plezier. Hans ook, maar je kent m he....!
    Liefs van ons allen!

• 28 Januari 2006 - 15:32

Michel:

Hallo Liesbeth en Jos,

Blijft leuk al die foto's en verhalen. Als ik het goed begrepen heb volgen jullie een afwijkende route? Wat gaan jullie niet doen en wat komt er voor in de plaats? Jos, hoe bevalt de camper? Ben je al gewend aan dat bakbeest? Hoe is het trouwens van binnen?

Groetjes en veel plezier weer!