dag 5, Natchez Mississipi - Reisverslag uit Natchez, Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu dag 5, Natchez Mississipi - Reisverslag uit Natchez, Verenigde Staten van Jos & Liesbeth - WaarBenJij.nu

dag 5, Natchez Mississipi

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos & Liesbeth

19 Januari 2006 | Verenigde Staten, Natchez

Half bewolkt, 19 C

Niet weg te slaan...

Zoals geschreven, op verzoek van Liesbeth nog een nachtje in Natchez gebleven. Na het wederom geweldige ontbijt zijn we vanmorgen vertrokken naar het “grand village of the Natchez indians”. Dit is nu een groot stuk land waar ooit, voordat ze voornamelijk door de Fransen waren uitgemoord, de Natchez indianen leefden. Klik op de link: http://www.mdah.state.ms.us/hprop/gvnivisit.html
Het was een leuke wandeling van een uur bij aangenaam weer, maar spectaculair was het zeker niet. Er stond nog een huisje en 3 heuveltjes, een soort terpjes, waar ooit hun huizen hebben gestaan. Zij leefden in huizen van palen en een rieten dak.

Hierna naar de lokale vvv om een tour te boeken langs de vele monumentale huizen hier. Helaas, te weinig toeristen dus geen tour. Wel waren enkele huizen geopend en krijg je er ook een rondleiding. We hebben er een uitgezocht die volgens ons het meest voor de verbeelding sprak. http://www.tylersterritory.com/travel/namerica/mid-south/miss/antebellum/longwood-01.html

En tot de verbeelding sprak het: het begon al met het betreden van het landgoed. Wat een pracht. Mooi verzorgd en ook hier: heel groot. Binnen kregen we een uitvoerige rondleiding door het gigantische huis. Liesbeth was niet onder de indruk: zij vond “ons huisje hier” veel mooier ingericht.

In de middag het lokale shoppingcenter bezocht: levensgevaarlijk. Zo veel dingen zijn zo goedkoop... Maar ze hebben wel hele grote maten. Het heet hier geen xxl maar 2XL t/m 5XL!

Hierna nog wat door het dorpje gereden om alles lekker op ons in te laten werken!

Liesbeth had bedacht om Joe een kado te geven voor het mooie pianospel van gisteravond: we hebben hem mee uit eten gevraagd, op voorwaarde dat hij een leuk plekje uitzocht. Het wordt wel wat langdradig wellicht, maar ook deze avond was weer fantastisch. Vooraf een gezellig glaasje wijn op de waranda, daarna heerlijk gegeten in het oudste gebouw van Mississippi: The King's tavern.

En zo is de dag weer bijna voorbij. Nog even wat foutjes van vorige berichten corrigeren, foto's plaatsen en dan gaan kijken waar we morgen heen gaan. Op dit moment nog geen idee. Het enige wat vaststaat is dat we zondag in Houston moeten zijn om maandag de auto in te ruilen voor een camper. Bij de gratie van draadloos internet blijven de berichten hier komen!

• 20 Januari 2006 - 10:21

Iefke:

Hallo vakantiegangers,

Wat een genot om elke dag even iets van jullie belevenissen te lezen (en te zien). Ik ben dan namelijk ook evenhelemaalweg.nl. Aan de foto's te zien is alles daar 5-XL. Echt maten voor jou JosssssBigBoss. Groeten vanuit Holland-XS, ik kij, nu al uit naar een volgend bericht.
    Zuster Lieveke

• 20 Januari 2006 - 11:07

Rob:

gek he, het gaat gewoon lekker

reisze

• 20 Januari 2006 - 11:44

ODO:

Trat, 19 januari 2006

Thanks for all the nice info.
    I wish you a happy weekend and enjoy yourselfs.

Love ODO

• 20 Januari 2006 - 16:27

TB:

Ha Jos,

Nu pas gelegenheid gehad goed naar je site te kijken.
    Grandioos dat jullie het zo goed hebben, je hebt het ook verdiend.
    Blijf voorzichtig.
    VRGR
    Ton

• 20 Januari 2006 - 18:39

Hansje:

Toppie hoor, ik ben stikke jaloers........en die huizen....grrrr. Geniet ze en ik lees jullie avonturen met zeer veel genoegen verder

• 20 Januari 2006 - 20:19

Leontine:

Ik ben zeer vereerd om de pasfoto te zien!
    Liefs,
    Leontine en Hans