dag 4, Natchez Mississippi
Door: Jos
Blijf op de hoogte en volg Jos & Liesbeth
18 Januari 2006 | Verenigde Staten, Natchez
Een en al zon, 18 C.
Vanmorgen werden we blij wakker door de zonnestralen die onder de gordijnen door kropen. Deze verwennerij kreeg nog een mooi vervolg toen we in de eetkamer aankwamen en ons ontbijt geserveerd stond. Zoiets moois heb ik nog nooit gezien: niet alleen het eten wat meer dan prettig was (waaronder 2 lokale gerechten) maar ook het servies, tafelzilver, 1 Chinese Delfsblauw geschilde koffiepot van 100 jaar oud en nog veel meer moois. Dit alles muzikaal gelardeerd met de opera “The Flying Dutchman” van Richard Wagner. Liesbeth was helemaal ontroerd. We voelden ons er ook een beetje verlegen onder, maar gelukkig ebde dit snel weg!
Na het ontbijt, waar we meer dan een uur van hebben genoten, zijn we het dorp gaan verkennen. Wat een prachtige mooie huizen kom je hier tegen. Ik had al gelezen dat Natchez een naslagwerk is over de wooncultuur in het zuiden vóór de burgeroorlog. Nu snap ik waarom. Alle huizen zijn heel sierlijk gebouwd, voornamelijk gemaakt van cipressenhout. Zie foto's.
Na de omzwervingen in het dorp zijn we lekker in het zonnetje op de waranda achter het huis gaan zitten. Kortom: we hebben het advies van Zr. Clivia opgevolgd en hebben een heerlijk dagje rust genomen.
Vanavond wachtte ons een nieuwe verassing: een pianoconcert voor ons 2-en door Joe, de eigenaar van dit huis. Dit was werkelijk formidabel. Joe, speelde stukken van Bach, Chopin, Schubert en Brahms. En dat onder het genot van een lekker flesje rode wijn, het kan slechter!
Na afloop nog een poosje na zitten praten, was erg gezellig. Omdat Liesbeth Joe zo'n lekker ding vindt (volgens ons een homo van de bovenste plank) hebben we maar besloten om nog een nachtje hier te blijven...
19 Januari 2006 - 09:22
Erny:
Geweldig jullie verhalen, dit is wat ik bedoelde Jos.
Die huizen lijken wel een sprookje waar jullie een onderdeel van zijn. Liesbeth schrijf ,(dicteer), jij ook eens iets? Je straalt op de foto's. -
19 Januari 2006 - 11:04
Bram Van Dam:
Het is weer fijn die berichten van jullie te lezen en te zien.Vermoedelijk likt Rob zijn lippen af om al die optrekjes te kunnen schilderen. Maar voor jullie :eet smakelijk en goede rit. Maar nu rusten.Bram -
19 Januari 2006 - 12:57
André:
Trat, donderdag 2549
Lieve Josjobo en Lieflief,
Wat ontzettend leuk om via de weblog van jullie belevenissen op de hoogte te blijven. Jullie bevinden je nu op voor mij bekend terrein. Missisipi. o je....
Nu op naar New Orleans of zo.
Volgens mij heb je het e-mailvirus nu echt te pakken want ik heb nog nimmer zoveel berichtjes en foto's ontvangen als nu.
Ik ben er in ieder geval erg blij mee. En ik ben ook zeer content dat jullie reis jullie zoveel mooi's biedt en dat het meeste boven verwachting is. Deze reis zulle jullie nimmer meer vergeten. Het zal blijvend een zeer mooie postzegel blijven in jullie toch al zeer rijk gescharkeerde verzameling aan ervaringen. Geniet er met volle teugen van. En hoe zuiderliker jullie komen, neem dan 's-nachts de tijd om op jullie rug te gaan liggen in de open vlakte om de sterrenhemel te bewonderen. Je kunt daar ons melkwegstelsel zien zonder weerga.
Lieverds, hier alles goed. Blijf druk bezig met regelen en organiseren voor de huisvesting van de drie musketiers en ik aard in Trat toch beter dan op Koh Chang.
Later meer daar over na jullie vacantie.
Ik wens jullie mooie dagen toe en ik check jullie weblog weer op zaterdag.
Big Hug.............ODO -
19 Januari 2006 - 17:17
Zr. Clivia:
Kijk, dit begint er op te lijken!
Mooie dingen zien, heerlijk genieten en uitrusten tegelijkertijd.
Je luistert op afstand beter naar me dan hier, Bozzie.
Dat moet het
" Zwitserlevengevoel" zijn, maar dat moeten we er inhouden als je terug bent!
Groeten! -
19 Januari 2006 - 19:31
Hansje:
Kijk.....dat het mooi weer is bij jullie hoef je mij niet te melden. Wij zullen wel kou leiden/lijden??? Alles verder naar wens? Wel rot dat het er zo mooi is maar goed.....alles went. Veel plezier en tot mails!! -
20 Januari 2006 - 00:00
Peter:
Hallo Liesbeth en Jos,heerlijk om dit te lezen. Ben elke keer weer nieuwsgierig wat er weer gaat komen. Dit is prachtig en nog maar het begin!!!!!!
Geniet van alles wat je ziet. Wanneer je zo door gaat kom je nog harde schijf ruimte tekort!! Schaf maar vast een externe Terrabyte schijf aan.
Groetjes van Peter en fam.